zaterdag 30 mei 2009

Centrum Hulst beter toegankelijk met rollator

De binnenstad van Hulst is toegankelijker geworden voor mensen met een rolstoel of rollator. Die conclusie trekt zowel de gemeente als de stichting Gehandicaptenbeleid.

Vorig jaar kondigde de gemeente aan strenger toe te gaan zien op naleving van de spelregels. Trottoirs mogen niet zonder vergunning van de gemeente gebruikt worden voor uitstallingen door winkeliers.

Sinds begin dit jaar houdt de gemeente ook controles of iedereen zich aan de regels houdt. Volgens Coördinator Etiënne Steijaert van de werkgroep Toegankelijkheid van de stichting Gehandicaptenbeleid in de gemeente Hulst is de situatie vooral in de Gentsestraat aanzienlijk verbeterd voor mensen die zich per rollator of rolstoel door de binnenstad begeven.

Toch is het centrum nog altijd niet optimaal toegankelijk voor de doelgroep, stelt Steijaert verder vast. "Bij de terrassen van de café's komt het nog regelmatig voor, dat er mensen op stoelen zitten ver buiten de toegestane lijn. Mensen in een rolstoel of een rollator kunnen dan absoluut niet passeren over het trottoir."

BN De Stem

Geen opmerkingen: